Щоб розмістити оголошення увійдіть в систему!
Всього оголошень: 3241
За сьогодні: 0
Вже продано: 518
На перевірці: 0

Тест-Драйв:

« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Чи варто купувати новий BMW X2

Сьогодні ми спробуємо дати відповідь на це непросте питання, адже останнім часом баварський автоконцерн почав збільшувати кількість моделей, які презентують німецький бренд на всіх фронтах. Велика німецька трійка автомобільних гігантів постійно розробляє нові типи кузовів та активно використовує гнучкість модульних платформ для підвищення рівня продажів своїх автомобілів у всьому світі. Водночас, бувають випадки, коли не так і просто підібрати конкурентів для чергових новинок від Mercedes-benz, Audi та BMW.

Компанія BMW є одним з лідерів у просуванні кроссоверів різних як за розмірами так і за призначенням. До появи паркетника під індексом X2 у модельній лінійці німецької марки вже значились такі кроссовери як X1, X3, X4, X5 та X6. Навіть після презентації, BMW X2 тривалий час залишався загадкою для багатьох експертів. І ось нарешті, цей приземистий компактний позашляховик, який чимось нагадує приподнятий хетчбек, стоїть перед нами у всій своїй красі. Габаритними розмірами та специфікацією, наш тестовий X2 скоріш за все буде конкурувати з такими автомобілями як Audi Q2 та Mercedes-benz GLA. Але слід нагадати, що жоден з конкурентів немає власної версії купе, тому порівнювати ці моделі можна хіба що з технічної точки зору та їздових властивостей.

Зовнішній вигляд нового BMW X2 багато в чому нагадує класичний кроссовер на ім҆ я X1, але на відміну від нього купе має короткі свіси та більш вишуканий вигляд. До переваг купе можна віднести широкий вибір кольорів та більш просунуту інформаційно-розважальну систему. Безумовно, найбільш яскравим елементом на задній стойці є значок BMW, який додає автомобілю харизми та індивідуальності. 

Всередені BMW X2 панує дизайн запозичений у молодшого за рангом X1. Від найближчого родича дісталися панель приладів, блок клімат-контроля та монітор системи IDrive. Але є і вдосконалення – це більш якісні матеріали обробки, нові кольори та більш спортивні налаштування.

Також, ми встигли помітити, що стеля над головою водія нависає сильніше і тому у водіїв зростом понад 190 см можуть виникнути проблеми посадкою. Такі ж самі проблеми чекають на пасажирів заднього ряду сидінь, де місця невистачає для трьох дорослих. Багажний відсік X2 став на 35 літрів меньшим і складає 470 літрів корисного об҆ єму.

На початку продажів, кроссовер мав у своєму розпоряджені лише один двигун, але одразу чотири варіанти комплектацій в тому числі M Sport та X. Стосовно двигуна – це перевірений часом 2-літровий турбодизель на 190 к.с. та 400 Нм крутного моменту. В парі з силовою установкою агрегатується 8-ступенева автоматична коробка перемикання швидкостей. Також паркетник оснащений фірмовою системою повного приводу xDrive. Під час тестів, повнопривідний X2 непогано справлявся з легким бездоріжжям, продемонстрував надійність та додав відчуття безпеки. Тестовий BMW X2 xDrive20d зміг подолати позначку у 100 км/год лише за 7,5 секунд. Незважаючи на потужну динаміку, середня витрата пального під час тесту склала всього 6 літрів на кожні 100 км пробігу.

Тестовий автомобіль крім пакету M Sport вирізнявся додатковим набором позашляхових опцій під назвою X. Така конфігурація виявилась на 1 см нижчоюніж базовий кроссовер, але в поєднанні з 19-дюймовими легкосплавними дисками, це не виглядає критичним. При бажанні трохи зекономити можна обійтися звичайними 17-дюймовими колесами, доречи вони не такі шумні і більш комфортні. Прайс тестової машини починається з позначки у 40 тисяч євро, це м҆ яко кажучи занадто. За такі кошти Ви отримаєте кроссовер в пакетному оснащені з деякими опціями. У конкурентів все виглядає трохи скромніше. Тож, всім бажаучим придбати саме BMW X2 ми рекомендуємо звернути увагу на базові бензинові версії з переднім приводом. Це дасть змогу зменьшити вартість машини на понад 20%, при цьому отримати стильний кроссовер в стилі купе.

Порівняльна таблиця тесту (максимальна кількість балів при оцінці - 10)

Параметри

Audi Q2

Mercedes-benz GLA

BMW X2

Зовнішній вигляд

8

7

9

Базова комплектація

7

7

8

Опції (пакет)

9

8

9

Якість матеріалів обробки інтер’єру

9

9

9

Прохідність

-

-

-

Шумоізоляція

9

10

9

Розгін

9

9

9

Гальмування

9

9

9

Престижність володіння

10

10

10

Втрата в ціні

9

9

8

Вартість

9

8

7

Безпека

10

10

10

Витрати пального

9

8

10

Витрати на обслуговування

9

8

8

Керованість

9

9

10

Дизайн

9

8

9

Індивідуальність

9

8

9

Вартість додаткового обладнання

8

7

8

Дилерська мережа

7

8

9

Надійність

9

9

9

Всього:

167

161

169

Місце:

2

3

1

За результатами тесту безумовним лідером у журналістів та експертів став новий BMW X2. Він впевнено обійшов конкурентів та посів перше місце. З різницею у два бали фінішував компактний кроссовер від Audi під назвою Q2, а застарілий Mercedes-benz GLA вже не взмозі протиставити колегам щось суттєве…  

16.02.2018
« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Коментарі:

Додати коментар
Щоб додавати коментарі увійдіть в систему!
Коментарів немає. Будьте першим!

Чи варто купувати новий BMW X2

Політика конфіденційності