Авто новини:

« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Гучна прем’єра цього літа – нова Toyota Land Cruiser 300

На ринок нових автомобілів повертається потужний гравець, який виступає в класі ультимативних позашляховиків та має цікаву історію де яскраві періоди розквіту змінювали важки часи падіння продажів. Минуле покоління з індексом Land Cruiser 300 застаріло настільки серйозно, що призвело до втрати потенційних клієнтів. Втім, компанія Toyota не злякалась нових викликів та тенденцій на автомобільному ринку та презентувала модель Land Cruiser 300. Новачок виявився досить привабливим зовні з нестаріючим дизайном, при цьому технічна начинка позашляховика стала більш сучасною та просунутою.

Почати розповідь про нове покоління Toyota Land Cruiser 300 ми би хотіли з розповіді про двигуни, які потраплять під потужний капот цього гіганта. Очікується, що позашляховик отримає лише два силові агрегати, мова йде про 6-циліндрові мотори. На початку продажів це буде бензинова шістка об’ємом 3,5 літри з двома нагнітачами, завдяки яким двигун розвиває 420 к.с. Трохи згодом на ринку з’явиться 3,3-літровий турбодизель на 290 к.с. Обидва 6-циліндрові мотори замінять культові агрегати V8. Але засмучуватись зарано, адже нові двигуни набагато економічні та більш продуктивні та динамічні. В парі з моторами агрегатується 10-ступенева автоматична коробка перемикання швидкостей. Новачок базується на модульній платформі TNGA від Toyota, але залишається з рамною конструкцією, що включає в себе постійний повний привід та всі можливі блокування. Новачок важить на 200 кг менше за попередника, що позитивно впливає на керованість та відчуття автомобіля.

Не зважаючи на зміну в назві моделі, позашляховик на ім’я Land Cruiser залишається флагманською моделлю в лінійці бренду Toyota. Вдосконалена технічна начинка покращує потенціал моделі на ринках США та Китаю, де цінується агресивна зовнішність та преміальний салон нових автомобілів. Втім, до вишуканості та якості інтер’єрів німецьких брендів машини від Toyota поки що не дотягують. Звісно що японці вдало обіграли запити клієнтів попередника і залишили в інтер’єрі нового Land Cruiser 300 хардові кнопки та крутилки.

Новий Land Cruiser 300 спроектований таким чином, щоб бути спроможним для підкорення  бездоріжжя, та водночас комфортним на гладких асфальтових дорогах. Можливо в гонитві догодити різним запитам від водіїв японці зможуть побудувати найкращий позашляховик 2021 року, але це можно буде підтвердити або спростувати лише після повноцінного тест-драйву. На ринок новачок потрапить влітку цього року, саме тоді ми дізнаємось точні ціни та комплектації Land Cruiser 300…

 

 

 

10.06.2021
« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Коментарі:

Додати коментар
Щоб додавати коментарі увійдіть в систему!
Коментарів немає. Будьте першим!

Гучна прем’єра цього літа – нова Toyota Land Cruiser 300

Політика конфіденційності